Μπρούτζος

Ανακύκλωση Μπρούτζου

Η εταιρεία Sil metal Scrap, με έδρα την Αθήνα δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση - scrap (σκραπ) μπρούτζου , εδώ και αρκετά χρόνια σε ιδιόκτητο χώρο και εξιδεικευμένο προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Το κρατέρωμα (κοινώς μπρούντζος ή μπρούτζος) είναι κράμα χαλκού–κασσιτέρου, αν και ο όρος χρησιμοποιείται και για πολλά άλλα κράματα χαλκού. Συχνά το κρατέρωμα συγχέεται με τον ορείχαλκο, που είναι κατά βάση κράμα χαλκού–ψευδαργύρου. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως η διάκριση γίνεται κυρίως με βάση το χρώμα: στην γλώσσα της αγοράς, «μπρούντζοι» ή «κρατερώματα» αποκαλούνται τα πιο καφεκόκκινα κράματα χαλκού, ενώ τα κράματα χαλκού με χρώμα κιτρινόχρυσο αποκαλούνται ορείχαλκοι. Για αυτό το λόγο είναι πού σημαντικό και η ανακύκλωση του να γίνεται από επαγγελματίες.


χαλκός

Χαρακτηριστικά του μπρούτζου

Η περιεκτικότητα του κρατερώματος σε κασσίτερο καθορίζει και τις ιδιότητες του κράματος (μπρούτζου). Το κρατέρωμα (μπρούτζος ή μπρούντζος) χρησιμοποιείται στην γλυπτική, την κατασκευή μεγάλων χυτών αντικειμένων (π.χ. καμπάνες εκκλησιών, κανόνια, κ.λπ.), την νομισματοκοπία, την κατασκευή εξαρτημάτων μηχανών, την κατασκευή ελατηρίων, κ.ά.

Σε σύγκριση με τους ορείχαλκους («εμπορικός μπρούντζος», κ.ά.), τα κρατερώματα παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή στην μηχανική φθορά και στην χημική διάβρωση. Ωστόσο τα κρατερώματα είναι πιο σκληρά και έχουν υψηλότερο κόστος αγοράς.


Καλέστε μας ή ελάτε από την εταιρεία μας για να σας πούμε την καλύτερη δυνατή τιμή για την ανακύκλωση του χαλκού που θέλετε και να σας εξοφλήσουμε άμεσα με ΜΕΤΡΗΤΑ